Bæredygtige principper

DSC_0520

Makrellen er en talrig fisk, der frister med sit smagfulde kød. Alligevel opfordrer arrangørerne af DM i makrelfiskeri om at deltagerne udviser mådehold.

Fishing Zealand, som er den primære initiativtager til DM i Makrelfiskeri, beskæftiger sig indgående med bæredygtighed og bestandspleje. Derfor er konkurrencen tilrettelagt, så der ikke toldes overdrevet på makrelbestandene. For eksempel vil der løbende blive informeret om de tungest tilmeldte fisk, så der hele tiden er klarhed over, hvorvidt det kan betale sig at indveje fisk frem for at genudsætte dem. På denne måde kan man nøjes med at indveje fisk, som man ved, vil kunne gøre sig gældende i det samlede præmie-ræs. I forhold til rensning af eventuelle fisk til hjemtagning er dette også en fordel, da man så kan rense fisk, der ønskes hjemtaget, med det samme – og sikre sig, at de ikke fordærves i løbet af dagen.

Makrelfiskeri kan være voldsomt spændende og medføre nogle imponerende fangster, men generelt opfordrer Fishing Zealand deltagerne til at udvise sundt mådehold. Husk desuden at makrellen er en relativt ømtålelig fisk, så hvis du skal genudsætte den med håb om, at den overlever, så behandl den så skånsomt som overhovedet muligt.