Regler ved DM i Makrelfiskeri 2024

For at kunne deltage i DM i Makrelfiskeri 2024 skal du have et gyldigt deltagerbevis samt Fisketegn.

Du kan vælge at bruge levende agn, kunstig agn, spinnefiskeri, dørgefiskeri eller fluefiskeri – og det er tilladt at forfodre. Alle makreller i konkurrencen skal være fanget på stang og hjul.

Tilmeldingsfristen er mandag, den 12.08.2024 kl. 18:00

Både lørdag og søndag er der skippermøde kl. 4.45 for båd teams. Herefter er der udsejling, og konkurrencen begynder. Lørdag skal du være tilbage i havn senest kl. 18. For at få indvejet fisk, skal du være i køen senest kl. 18.30. Søndag skal du være i havn kl. 13.00 og i kø til indvejning senest kl. 13.30. Boden til indvejning vil være åben fra kl. 14:30 lørdag og fra kl. 11.30 søndag. Du kan indveje maks. 1 makrel på hver af konkurrencens fiskedage.

Det er også muligt at tilmelde sig som team med to-fire personer. Teamet kan indveje op til 10 makreller per dag, og det er den samlede vægt af teamets 10 største fisk, der tæller i det endelige resultat.

Du kan indveje makrel, der er fanget langs hele Odsherreds kyster for de individuelle kategorier. Indvejningstidspunkter skal overholdes.

Læs de detaljerede Konkurrenceregler Makrelfestival-DM i Makrel 2024 her

Kategorier

Der dystes og er præmier i følgende kategorier:

  • Danmarksmester: Danmarksmester 2024 i Makrelfiskeri er den deltager som har fanget den største makrel under konkurrencen. Vinderen modtager præmie og bevis for DM 2024. Vinderen kan ikke samtidig modtage præmie for Individuel Senior eller Individuel Junior, men kan modtage præmie som teamdeltager.
  • Individuel deltager, senior: Der uddeles 1., 2. og 3. præmie.
  • Individuel deltager Junior (3-15 år): Der uddeles 1., 2. og 3. præmie
  • Individuel deltager, senior KYST: Der uddeles 1., 2. og 3. præmie
  • Individuel deltager, Junior (3-15 år) KYST: Der uddeles 1., 2. og 3. præmie
  • Team (2-4 deltagere pr. team): Der uddeles 1., 2. og 3. præmie.
  • Team Individuel deltager: (både junior (3-15år) og senior): Henholdsvis  1., 2. og 3. præmie.
  • Lodtrækningspræmier: Efter præmieuddelingen i de beskrevne klasser, foretages der lodtrækning blandt alle deltagere om en 1., 2. og 3. præmie.

For at modtage præmie, skal man være tilstede ved præmieoverrækkelsen.

Præmier for over 50.000 kr.

DM i Makrelfiskeri byder på flotte præmier til de bedste placeringer i flere forskellige kategorier. Herudover vil der blive trukket lod om en række præmier blandt alle deltagerne.

Vi informerer løbende om de fisk/deltagere, der fører konkurrencerne, så det kun er nødvendigt at indveje fisk, der er potentielle vindere. Andre fisk kan genudsættes eller renses og spises eller fryses med det samme.