Danmarkshistorie og

design i verdensklasse

Odden Havn

Har du brug for en pause fra fiskeriet, er der små spændende ture i lokalområdet.

Odden Havn er i sig selv unik, fordi den fortsat har erhvervsfiskere og et fiskemiljø med kuttere, bedding, værft, røgeri og fiskehandel. Den første kaj blev anlagt i begyndelsen af af 1900-tallet, og anlægget er løbende udvidet og moderniseret. Lystbådehavnen er en integreret del af det maritime miljø.

På selve havnen findes to restauranter, hvor frisk fisk naturligvis en vigtig ingrediens. I den østlige del af anlægget er en bademole – og i nærheden  findes også en sauna.

Dansk design i verdensklasse

På den høje klint vest for havnen ligger Odden Røgeri, der er tegnet af den verdensberømte arkitekt, Arne Jacobsen. Det er også Arne Jacobsen, der står bag det cirkelformede hus, som man passerer på vejen op til røgeriet. Begge dele er bestemt værd at kigge nærmere på.

Et sort kapitel i danmarkshistorien

På skrænten lige uden for havnen er rejst en stor mindesten for Søslaget ved Sjællands Odde i 1808. Det var her, søhelten Peder Willemoes på linjeskibet Prinds Christian kæmpede mod den engelske overmagt. Det fatale slag fandt ud for Odden Havn få hundrede meter fra land. Willemoes er begravet på Odden Kirkegård, og der er rejst et mindesmærke for de faldne med Grundtvigs digt De snekker de mødtes i kvæld på hav.